Hoppa till sidans innehåll

Svenska Badmintonförbundet


Scottish Open, Glasgow

(2018-11-20 07:00)
Scottish Open (BWF Tour Super 100) i Glasgow arrangeras den 21-25 november. Flera svenska spelare är anmälda till tävlingen.
 
Badminton Sweden i samverkan med Askim BC bjuder in till en Shuttle Time-utbildning i Askim Badmintonhall lördag 19 januari. Utbildningen är en del av Vision 40/60 och riktar sig mot tjejer.
 
Söndag 14 november höll Mattias Borg en Shuttle Time-kurs i Vagnhärad, Trosa.
 
Nu öppnar Riksidrottsförbundet två nya funktioner som ska hjälpa till att säkerställa att idrott genomförs i miljöer som är trygga och säkra för alla. De nya tjänsterna som ska ge tryggare idrott är idrottsombudsman och en visselblåsartjänst.
 

Serieomgång 3

(2018-11-19 12:00)
 
Badminton Sweden i samverkan med BK Falan och deras Girl Power-projekt bjuder in till en utbildningshelg i Falköping 28-29 december. Under fredagen och lördagen arrangeras Badminton ABC och Shuttle Time för kvinnliga deltagare.
 
Kvalspel för alla europeiska länder förutom Danmark arrangeras den 7-9 december på olika orter i Europa. Första laget i varje grupp går till slutspel i februari. Sverige spelar i Nurnberg, Tyskland. Här är truppen som ska representera Sverige.
 
Nedräkningen till säsongens stora internationella tävling på svensk mark har inletts. Klassiska RSL Swedish Open spelas i Lund 17-20 januari 2019.
 
Nu är uttagningen till U17-landslagslägret 2-6 januari 2019 klar. Här hittar du inbjudan och uttagningen.
 
Som en del i jämställdhetssatsningen 40/60 så bjuder Täby Badminton och Badminton Sweden in till Shuttle Time-utbildning i Täby 16 december. Utbildningsdagen som är riktad mot tjejer är kostnadsfri.
 
Det blev som väntat en tuff tredje dag på junior-VM i Toronto, då omgången innan åttondelsfinalerna skulle spelas i alla kategorier. Det blev fyra svenska förluster, närmast en skräll var Ashwathi Pillai. Därmed är samtliga svenska spelare utslagna.
 
IFK Umeå Badminton bjuder i samarbete med Badminton Sweden in till tre ledarskapsutbildningar i Umeå 1-2 december speciellt riktat mot tjejer.
 
Det blev fyra vinster och tre förluster under andra dagen på Junior-VM i Toronto. Förlusterna kom mot klart starkare asiatiska motståndare från Japan och Korea.
 
Fyra vinster och fyra förluster blev facit under första dagen av individuella junior-VM. Sett till motståndare och prestationer så var det en godkänd insats av de svenska spelarna.
 
Då Jan Åhrbergs Ledarstipendium delades ut i Uppsala förra måndagen blev det samtidigt en stark återförening av de både huvudpersonerna - Yvonne Klarson och Jan Åhrberg. - En riktig nostalgitripp, säger stipendiets upphovsman själv.
 

Spb.stift_Grip_liten

Li-Ning small

Racket_sport_logo

________________________

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Skäldervikens BMK - Badminton
Chanh Lu, Kulllavägen 28
26253 Ängelholm

Besöksadress:
Lingvallen, Lingvägen 19
26261 Ängelholm

Kontakt:
Tel: 0766-33 56 94
E-post: info@sbmk.se

Se all info